Firma jako taková má krátkou historií, ale filozofie je založena na více než dvousetleté tradici s novým a neotřelým nádechem. Suchary jsou produktem lomnických pekařů s první pocházející písemnou zmínkou z roku 1810. Já jsme se k sucharům dostala přes původního majitele a rozšířila sortiment o další, zejména, trendy příchutě jako například pizza či česnek. Je to varianta mnohem zdravějšího mlsání. Ty tradiční příchutě zůstaly, jen jsou vylepšené o kvalitní suroviny a je jim věnována nadstandardní péče. Nesou známku Chráněné zeměpisné označení.

Původně jsme pracovala ve firmě, kde se výroba těchto produktů měla dále rozvíjet, časem se ale naše představy rozdělily a jak to tak bývá, suchary zůstaly tomu, kdo jim věnoval nejvíce péče, je to takové moje vypiplané dítě, vstávají se mnou, i usínají.

Dobrá otázka, vše je ruční práce, čili výroba je poměrně náročná, zejména časově. Každý jeden suchar musí projít rukou a než se dostane do krabičky, trvá tři pracovní směny. Za tři směny vyrobí jedna zkušená pekařka zhruba 100 krabiček. Krásné je na tom to, že se nejedná o strojové výrobky, a proto je každé kolečko sucharu třeba jiné, rozmanité tvary k výrobě zkrátka patří. Co je ale nejdůležitější, používám ve výrobě pouze nejkvalitnější suroviny od prověřených dodavatelů.

Samozřejmě! Největším milníkem v mé pekařské kariéře bylo potkat Mgr. Petra Šedivého, který mě naučil vše, co znám, vše co umím. Je to jeden z největších odborníků v republice a já mám to ohromné štěstí, že je mým rádcem, technologem, kritikem a učitelem.

V současné době vyrábíme 10 nejoblíbenějších příchutí. Nějaké plány máme, ale to nemohu prozradit, povím jen, že rádi dáme na názory lidí a sem tam uděláme průzkum, co by například uvítali za příchuť, tak vznikly nař. suchary s příchutí Pizza. Než vyjdou na trh, jsou laděny a laděny a opravdu může trvat dlouhé týdny, než jsem s výrobkem spokojena, zrovna Pizza se opravdu povedly.

Já miluji pepř v jakékoli podobě. Takže za mě asi suchary s příchutí pepře. Jsou příjemně pikantní a je po nich dost žízeň, proto jsou oblíbené u zákazníků, kteří chtějí vytočit více piva😃